19. nov, 2013

Planene fremover og Mokka trening.

Da årets valper er ferdig går jeg over til denne bloggen igjen. 

Nå er jeg i full gang med flere ting, planlegging av Schendas siste valpekull til neste år er i gang for fullt. Jeg er så heldig å allerede ha 4 stk på liste som etter litt fundering og undersøkelser på nett har falt for den fantastiske rasen Pumi 😀 Jeg får bare positive tilbakemeldinger på B-Gjengen og de er alle veldig fornøyde. Go gutten Noa er årsaken til at en av de som står på liste har kontaktet meg, så tusen takk for fantastisk reklame!💋

Jeg er faktisk så fornøyd med gutta at jeg vurderer å bruke faren deres en gang til. Og da er selvsagt håpet å også få noen flotte jenter denne gangen.

Som de fleste som følger oss sikkert har fått med seg så har også min sårt etterlengtet Collie korthår endelig kommet i hus🤪 med alt det fører med seg av morsomme valpe sprell og spennende utfordringer.

Mokka har allerede rukket å være med på sin første uoff. LP konk, sin første utstilling og mye annet morro.

Nå førstkommende søndag skal hun være med på sin første Sørlandsapell, denne gangen i rekrutt klassen. Dette pga det er den eneste klassen i SA som ikke har noen nedre aldersgrense. Det som er så greit med FA er at du kan se på det som hvilken som helst annen konk eller bruke det som ren trening. Altså en fantastiks mulighet for Mokka til å lære at konk er minst like gøy som trening og at muligheten for fantastiske belønninger også finnes der. 
Schenda skal også konkurrere der i kl 2 og det gleder både hun og jeg oss til.

Dette betyr jo at denne uka stort sett vil bestå av trening frem til Søndag. 

Pg utstillingen har det vært lite LP trening, spesiellt sitt og dekk. Og før noen av dere nå tror at jeg mener at man ikke kan trene LP eller disse øvelsene om man ønsker å bruke hunden sin til utstilling, skal jeg stoppe dere med en gang. En hund når man lærer den det skikkelig vet utmerket godt forskjell på stå og sitt/dekk, men Mokka er en valp som gjerne vil tilfredstille mor og da gjerne med alt på en gang😋 Så for at ikke det bare skulle bli mas og lite koselig så valgte jeg å kun trene stå i perioden før utstillingen.

Så jeg tenkte (mest for min egen del) å forsøke å skrive inn her i "bloggen" hver dag frem til søndag. Hva dagens øvelser er og hvordan det gikk. Skal forsøke å bruke både bilder, skrift og film.

Øvelsene i rekrutt er som følger: 

 Øvelser:                                          Koeffisient:

1. Vising av tenner                                    1

2. Lineføring                                             2

3. Dekk fra holdt                                       2

4. Innkalling fra sitt                                    2

5. Stå under Marsj                                     3

6. Enkelt dekk i 1 min                                 4

7. Helhetsinntrykk                                     3

 

Lineføring og dekk er to øvelser som jeg vil trene hver dag. Og itillegg til det så er dagens øvelse stå u/ marsj.

Schenda vil i hovedsak kun trene på ruta for så en gjennomgåing fredag ettermiddag/kveld.

Så da reiser jeg ut å trener for å legge inn hvordan det gikk senere i dag eller ihvertfall i løpet av kvelden.

Ønsk oss lykke til !