Ett skikkelig hundeliv! ;)

11. jul, 2014

Da har vi vært på ultralyd.

Jeg må dessverre si at det blir en travel høst for oss alle :D

Hun så to valper på ultralyden, men det er sannsynligvis flere... somregel så er det det :D

Film av ultralyden blir lagt ut om ikke så alt for lenge (senest Mandag)

Så da får vi bare håpe det kommer nok valper som er friske og raske med riktig kjønn :D


Dette kullet vil også få sin egen drektighet/valpe blogg. Regner med at jeg begynner på den på Mandag.

See ya :D

17. jun, 2014

Til venstre Atlas : Schenda min skjønne, du lukter såååå godt!
Til høyre Schenda : Åhh Atlas... så søt og snill du er...

16. jun, 2014

Da er en lang, slitsom, men også gøy og begivenhetsrik lang helg over.

Borte er virkelig bra, men som nevnt mange ganger før så er hjemme helt klart best :D

Det store skåret i gleden er at jeg virkelig savner Katarina (Atlas eier) hennes nydelige sønn Leo og hennes koselige søster Camilla.

Dere er fantastiske mennesker som jeg priser meg heldig som har fått sjanse til å bli kjent med :D :D

Så over til det dere alle lurer på...

Ble det søt musikk mellom Schenda og Atlas?

Etter en lang reise som begynte 08:47 Torsdag morgen i Kristiansand var jeg fremme hos dem 21.40 Torsdag kveld, de møtte oss på utsiden og Atlas begynte å flørte med Schenda med en gang.

Vi bestemte oss etter en stund for å gå innenfor da ting kan både ta tid for å komme skikkelig i gang og også kan være høylydt til tider.

Jeg rakk akkurat å sette meg i sofaen før de hang fast i hverandre.... kjærlighet ved første blikk ;)  Så ca kl 22 den 12.06 ble en velykket paring registrert i Sødertalje :p

Schenda syns det var virkelig vondt denne gangen og gav i fra seg en del lyd, men hun stod stille de ca 15 minuttene de hang fast.

Da de løsnet var Atlas klar for runde 2 etter kun få minutter, men da satte Schenda grensen: Ikke rør meg! glefset hun til Atlas.

Til det beste for begge hundene så sov Schenda i bur denne natten med Atlas liggende på utsiden og vokte/passe på henne :P

Dagen etter hadde Schenda kveldens opplevelser fremdeles friskt i minne og nekter Atlas å pare henne. Hun stilte seg villig opp da han snuste og slikket henne bak, men i det han besteg henne og nesten traff pep hun og "feiget ut". Men de lekte greit sammen og koset seg på turen. Det ble ingen paring på fredagen.

Jeg og Schenda skulle de neste to nettene sove på hotell som lå en ca 10 minutters gåtur unna. Det var ett flott hotell med koselige, hjelpsomme og ikke minst hundeglade personale :D

Schenda ble raskt den fødte hotell hund der hun løp inn og ut av heiser og med største selvfølge fikk servert vann av kelner utenfor hotellresturanten. Er man fin dame så er man!

Jeg fikk bord slik at jeg og Schenda kunne se hverandre hele tiden.

Alle som hilste på Schenda fallt selvsagt pladask, så det er tydelig at hennes sjarm  fungerer utenfor landegrensene også :P

På lørdagen reiste vi igjen opp til Katarina og Atlas. Hun løp opp trappene og var kjempe glad for å se han igjen.. men det samme skjedde igjen.... hun stod og viste seg villig, men hoppet unna før det ble heng.

Vi hadde egentlig gitt opp alt håp om to paringer, og siden de aller fleste tisper blir drektige på første/bare en paring så var dette ingen stor krise.

Da hun stod ved siden av meg og var villig selv om hun trakk seg i siste liten så bestemte jeg meg for å holde henne. Dette hjalp og plutselig så var denne helgens andre velykket paring i gang. Denne gangen hang de fast i nesten 30 minutter.

Den morgenen vi skulle reise kom det noen kinesere eller japanere ( ja jeg innrømmer glatt at jeg ikke kan se forskjell på dem) og dro frem kameraer og tok mange bilder av den flotte dronningen... som jo som den dronningen hun er poserte som en proff :p

Så nå er det bare å krysse fingrene :D

11 eller 14 Juli vil jeg reise til veterinær for ultralyd. Om vi da får se bankende hjerter der inne vil jeg lage en egen drektighet/valpeblogg til dette kullet også.

Om alt går bra så er termin ca 15 august og valpene vil da være leveringsklare minimum 8 uker senere. Og for de av dere som ikke klarer å vente så lenge så tar vi imot besøk når valpene er blitt 4 uker gamle.

Jeg blir å legge ut litt flere bilder fra helgen etterhvert som jeg orker å legge dem inn på pcen.

Neste oppdatering her blir senest etter ultralyd.

 

2. jun, 2014

Når Schenda først har bestemt seg, da går det raskt unna i svingene!😋

Løpetiden begynte i dag så nå er vi endelig i gang😀🤪👍!

Nå kan vi begynne å telle uker dere... gud å deilig!

 

Om hun er som på de andre løpetidene så reiser vi til Sverige for å reffe kjekkasen Atlas helga 13-15 juni. Om alt går bra så blir valpene da født i midten av august og leveringsklare 2 mnd (8 uker) etter.

Jeg regner med at jeg tar blodprøve denne gangen også.... bare sånn for å være helt sikker.

 

Så da er det bare å krysse fingrene for at alt går bra og at det kommer mange flotte og friske små Pumi nøster 🙂

Neste oppdatering herfra blir etter Paring.

Bildet er av Pappa Atlas :)

30. mai, 2014

Nå er det på høy tid med en oppdatering her.

 

Men aller først så er det på sin plass å gratulerer pokemon B-gjengen med 1 års dagen som var 22 april.

Tenk at de allerde er blitt ett år 😮

Syns det var i går at de bet meg i tåa og løp dundrende rundt på gulvet her. Klatret og hoppet overalt og gav noen grå hår i hodet på en engasjert og til tider bekymret oppdretter 😋Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg savner hver eneste en av dem og at de alltid vil ha en spesiell plass i mitt hjerte.

Det som gjør at jeg får sove om natten er at jeg også til dem har vært velsignet med verdens beste valpekjøpere ❤.

Dere gir dem et godt og innholdsrikt liv og viser frem og reklamerer for rasen på en flott måte. Dere steller godt med dem og elsker dem som ett familiemedlem.  Tusen hjertelig takk igjen for tilliten som dere viste meg da dere valgte meg som deres oppdretter og for at dere tar så godt vare på deres flotte pumi gutter.

De har gått fra å være søte "hjelpeløse" valper til barske og flotte unghunder, alt takket være dere😀

Nå er også tiden inne å begynne å tenke på helsetester som HD, AD og det nærmer vel seg også den årlige undersøkelsen med vaksiner.

Det er selvsagt valgfritt om dere ønsker å røngte for HD og AD, men jeg håper virkelig dere vil gjøre det. Det er til det beste for rasen og til stor hjelp for meg som er helt i startfasen i mitt oppdrett.

Det er også satt i gang en undersøkelse over en periode på de neste 5 årene ang AD, dette har dukket opp på enkelte individer/linjer og vi vil gjerne forsikre oss om at dette ikke er ett økende problem hos rasen. Men for å finne ut av det så må flest mulig hunder røngtes.

Jeg er behjelpelig med evntuelle spørsmål dere måtte ha rundt dette.

 

 

Jeg beklager så mye at jeg ikke har fått gratulert før. Zafira sin bortgang gikk mer inn på meg enn jeg var forberedt på. Dette skulle selvsagt ikke gått ut over dere, men det var bare ikke mulig for meg å gjøre noe i den perioden.

 

Schenda:

Hun er som dere sikkert har skjønt årsaken til innleggets tittel. 

Det er ennå ikke tegn til noe blod, selv om hun tisser/markerer mye og har begynt å hovne litt opp der bak. Maken til luremus altså!!!! Jeg blir rett og slett gal av denne ventingen... og da kan jeg bare tenke meg til hvordan dere som venter på valp fra dette kullet har det.

Nå kan man jo aldri garantere noe, men de aller fleste paringer går bra heldigvis..... om bare løpetiden kan begynne så.... sukk....

 

Det er også blitt litt forandringer i planene på hvem som blir kullets far, han er også en pen og koselig gutt så forventningene til valpene har ikke endret seg 😀

Grunnen til denne endringen er først og fremst på grunn av at denne kombinasjonen er bedre for rasens mangfold. Vi får inn en del nytt blod som vi ikke har for mye her i Norge/Norden men som vi samtidig vet en del om. Dette vil på sikt bidra til å gjøre Pumien enda sundere enn den er i dag :)

Far har ett kull fra før av, de ser veldig lovende ut tross deres unge alder.

Han er fri på øynene (øyelyst 2014), har HD-grad B (som også er fritt på lik linje med A) og er fri på albuene.

Første gangen jeg bet meg merke i denne hannen så var han såpass ung at han ikke hadde hatt noen tester ennå... så dette er en gutt jeg har sett på og likt lenge.

Dette kullet gleder jeg meg virkelig til og vet med sikkerhet at flere av dere som står på liste gjør det samme 🙂

 

Som tidligere sagt får dere som står på liste mail ved løpetidstart, etter paring, ved evnt ultralyd og ved fødsel.

Håper på ny oppdatering veldig snart da det betyr at vi endelig er i gang!

 

 

 


First, I will congratulate Pokemon B - gang with their one year birthday that was on April 22 .

They are allready  one year Old ! 😮

It was almost yesterday that they bit my toe and ran thumping around on the floor here . Climbed and jumped everywhere and put some gray hairs on the head of a passionate and at times concerned breeder 😋I can honestly say that I miss every single one of them and that they will always have a special place in my heart.

The reason I can sleep at night is that I have been blessed with the best buyers in the world. 🙂

You give them a good and eventful life and showcases and promotes the breed in a great way . You take good care of them and love them like a family member. Thank you very much again for the confidence you showed me when you elected me as your breeder and for taking such good care of your great Pumi boys.

They have gone from being cute " helpless " puppies to beautiful young dogs , all thanks to you 😀

Now is the time to start thinking about health tests like hips and elbows and the annual vet-control and vaccines.

It is of course optional if you want to x-rayed hips and elbows , but I really hope you will do so . It is best for the breed and a great help to me that is just beginning my breeding .
We allso have
an investigation over a period of the next five years on elbow problems in the breed , this has appeared on some individuals / lines and we want to assure that this is not a growing problem in the hole breed . But to find that out we need as many dogs x-rayed as
possible . 

I am so sorry that I havent  congratulated before. Zafira 's demise was
was more devastating to me than I had prepared myself for It was just not possible for me to do anything in that period.

 

Schenda :

She is, as you probably have guessed the reason for the entry title .

There are no signs of any blood , even though she 's peeing / marking up a lot and have started to swell up slightly .I'm simply going crazy about this waiting ... and then I can only imagine how you that are waiting for apuppy from this litter feels like!

Now, one can never guarantee anything , but most matings are going well thankfully ..... if only the term may begin .... sigh ....

 

There have also been some changes in the plans of who the litters father is , he is also a beautiful and charming boy so the expectations of the puppies has not changed 🙂

The reason for this change is primarily due to the fact that this combination is better for the breeds diversity. We get some new blood that we do not have too much of here in Norway / Scandinavia but that we also know a lot about . This will eventually contribute to making the Pumi even healthier than it is today :)

Dad has one litter , they look very promising despite their young age.

He is free on the eyes ( eye checked in 2014 ), the hips and the elbows.

The first time I got my eyes up for this male as he was so young that he had not had any tests done yet ... so this is a kid I 've seen and liked since he was about 8 months old.
 I am really excited about this litter and im sure you buyers wil be to 😎

 

As previously said, you that are on the puppy list will get a mail when she finaly goes into heat, after mating , at  ultrasonography and after birth .

Hoping for another update very soon as it means we finally started!