23. apr, 2013

Da er endelig ventingen over for denne gang :D

Aller først så må jeg beklage at jeg ikke har fått oppdatert før nå... men som dere snart vil lese så har det skjedd mye de siste 2 døgn som gjorde det mer eller mindre umulig.

 

Får begynne med begynnelsen:

 

Schenda begynte med tung pesing og uro ca kvart på 11 søndag kveld noe som vedvarte hele natten frem til ca klokken 6 på kvelden. Da begynte hun å legge seg til rette i kassen sin og å trykke. 

Valp 1: en liten sort gutt  18.14  vekt: 210 g

Valp 2: en stor mørk gutt med gyldne partier innimellom (masket faco) 18.44 Vekt: 280g

Valp 3: en sort gutt 19.01. Vekt:  250g ( liten hvit flekk) 

Valp 4: Nok en sort gutt 19.12 vekt: 226g

Det ble født enda en sort gutt 19.26 som dessverre ikke var liv i... forsøkte flere tiltak en stund uten hell... og da jeg la ham ned til Schenda snuste hun på den, gav den ett lite slikk før hun dyttet den bort og konsentrerte seg om de andre valpene.

Da viste jeg at det ikke var noen vits i å fortsette og la den bort.

Schenda la seg ned for å hvile og jeg begynte å lure på om hun var ferdig... men det virket ikke helt slik heller. Plutselig kunne hun sprette opp med hodet og liksom bare se ut i intet...

Hun begynte etter ca 30 min å trykke igjen og jeg pustet lettet ut... for nå måtte det jo bare komme en jente.

Men hun presset og presset uten at det kom noen valp og med tanke på at hun også med første kull kun hadde ca 30 min mellom vær valp likte jeg det IKKE.

Jeg luftet henne litt å forsøkte å få henne til å drikke avkok etter høne med druesukker i... men hun ville ikke ha. Da det begynte å nærme seg en time etter siste valp tok jeg på meg engangshansker for å kjenne  og da kjente jeg en labb, men ikke noe mer. Prøvde å hjelpe henne ved å rette på og dra litt når hun presset, men til ingen nytte.

Jeg Ringte da min dyrelege Stamberg som etter litt oppdatering i fødselforløpet også mente det var lurt å ta en kikk. 

Så mens min mann Terje hentet min mor så hun kunne passe ungene pakket jeg mor og barn, for deretter å kjøre så fort som mulig ut til Randesund dyreklinikk.

Hun begynte nå å bli veldig sliten... det tikket sakte men sikker mot 24 timer siden oppblokkingen startet... og hun presset flere ganger i bilen også. 

Dyrelegen foretok både utvendige og invendige undersøkelser av henne, riefremkallende sprøyter og kalk ble gitt og røngten tatt.

På røngtet så vi hvorfor hun ikke klarte å presse den ut... valpen lå som i en U med kun den ene fremlabben inn i fødselskanalen... den ble forsøkt dyttet inn i igjen og nytt røngten ble tatt... det ble da veldig tydelig at valpen var død og var begynt å "stivne" slik og dermed ikke ville være mulig å rette mer ut.

I og med at det kun var den ene valpen igjen anbefalte han oss å gå hjem slik at hun kunne få en siste sjanse til å presse den ut selv slik at vi slapp keisersnitt.

Antibiotika, smertestillende og ny riefremkallende sprøyte ble gitt før vi reiste hjem igjen.

Det ble en natt med mye graving, pesing og sørge for at valpene fikk melk innimellom slagene og INGEN søvn.

Så morgenen kom og Schenda ble lagt i narkose og valpen fjernet kiurgisk... Det var ei stor og fin tispe som selvsagt var død.

 

Siden vi kom hjem i 1 tiden har Schenda kun sovet, stelt narna sine og fått i seg litt avkok og vann. 

Veid valpene har jeg ikke fått gjort.. det har ikke bare vært mye stress og drama for Schenda og meg, men også for de søte små... så nå har de fått ligge i fred og bare koset seg.

Jeg blir fyllt med ærefrykt når jeg ser på Schenda... først den jobben en fødsel medfører... og når nr 3 fødes... så må nr 1 og 2 på do og da vaskes...

Og selv under de smertene og utmattelsen Schenda har følt har hun gjort sitt ytterste for å passe på sine små.

Hun er virkelig en fantastisk mamma <3

 

Det er jo flere av dere som nå vil bli skuffer med tanke på at jeg kun fikk gutter denne gangen. Men syns dere skal vurdere en hanne... det er veldig lite kjønnsforskjeller på Pumien (blir selvsagt litt større og mer maskuline) og samkjønnsaggresjon er så og si ikke til stede hos rasen.

Om ikke så vil jeg mer en gjerne være til hjelp med å finne andre kull dere kan vurdere.

 

Håper dere fortsetter å følge oss videre de kommende ukene også... mye spennende vil skje fremover og jeg vil så godt det lar seg gjøre oppdatere med bilder og annen info ukentlig.

Film av fødsel kommer etterhvert...

B-kullet har også fått egen bildeside... har lagt ut to bilder der... den finner du HER

Enjoy!