23. mar, 2013

Uke 5 er nå over (dag 35)

Schenda er ikke like kvalm og kaster dermed ikke opp lengre men matlysten går opp og ned fra dag til dag.

Jeg har barbert buken hennes nå, når valpene kommer er da pattene lett tilgjengelig samtidig som pelsen ikke er stiv og stikkete for valpene.

Dette er tydeligvis en god tid i drekigheten for Schenda.. hun er ikke like trøtt og slapp som hun var i begynnelsen og nyter nå og være med på tur igjen. Hun har fra uke 4 og frem til nå fått mye større patter som har blitt mer rosa, men selve jurer hennes er ennå normalt. Jeg målte magen hennes til 52 cm. Ståbilder av magen og ny måling kommer neste uke.

Valpene har også vært igjennom mye denne uka og mer vil skje nå den kommende uka:

 

Uke 5:
Nå vil tispa vanligvis vise tydelige tegn på drektighet ved endret atferd, men det er enda ikke synlig på buken og man kan ikke lengre kjenne valpene som i uke 4. Den mest risikofylte tiden, hvor kjemikaler og andre stoffer har kunnet skade fosteret, er over. Tarmsystemet begynner å dannes, men det befinner seg enda i navlestrengen. Øyne anlegges, øyelokkene formes og øreflippene vokser seg så store at de nesten dekker øregangen. Værhårene over øynene og på overleppa anlegges. De ytre kjønnsorganer begynner å utvikles, 5 par dievorter, samt melkekjertler dannes. Potene begynner å utvikle seg, til det som senere blir tær og tredeputer. Ganen lukker seg på ca 33.dagen, og faren for ganespalte er nå over.

6.uke: 
Tispa trenger fortsatt ikke tilskudd/endring i fôret. Avhengig av hvor mange valper hun har, begynner buken og bli litt større enn normalt. I begynnelsen av denne uka skilles alle tær, og i slutten av uka dannes klørne. Nå forlater fosterets tarmsystem navlestrengen og finner sin endelige plass i bukhulen. De ytre kjønnsorganer begynner å forandre seg til hunn- og hannkjønnsorganer. Værhårene som i forrige uke ble anlagt, vokser ut. Øyelokk og øreflipper vokser denne uka så mye at de dekker øyne og øreganger.