17. jan, 2012

Valpene 5 uker gamle. Tispe 1 har vært hos dyrlegen.

Valpene vokser så de knaker og utvikler seg å finner på nye ting vær dag.

Det store nyheten i valpenes liv er schæferen Zafira, og valpene mener bestemt at hun er verdens kuleste tante:D Zafira selv var mer betenkt med det hele i begynnelsen, noe som nok kommer av at Schenda passet ekstremt godt på valpene når de var mindre og jaget henne bort om hun kom for nær valperommet. Første gangen hun traff dem endte opp med at hun løp rundt med en hale av 4 valper etter seg ;) Men nå kan hun leke litt med dem og godtar at de kommer å legger seg hos henne for å sove.

På lørdagen pep tispe 1 og gned baken sin bortover (slik voksne hunder ofte gjør om de har problemer med analkjertlene), jeg tenkte at det sikkert var noe bæsj som hang fast i pelsen og løftet henne for å klippe det bort. Så da at hun var rød og hoven, virket som om litt av den ytterste tarmen stakk litt ut. Så ble det tur til vet som resulterte i antibiotikakur og medisinsk parafin (for å holde avføringen løs) og streng mammamelk diett i 4 dager.

Dyrlegen mente det var ett sår (mest sannsynlig en gave fra en av søsknene sine tenner) som det hadde gått betennelse i, presset førte til at tarmen ble dyttet litt ut av åpningen.

Det er langtfra så dramatisk som det kan høres ut og jenta er akkurat som hun alltid har vært, logrende glad og leken :D

Vekt:

Tispe 1: 1060  (overrasker ikke at hun er gått litt ned, hun har jo nå bare fått mammamelk mens de andre har fåttt valpefòr.)

Hann 2: 1230g

Tispe 4: 890g

Hann 5: 800g

har lagt ut nye bilder i albumet, nye filmer her i bloggen og lagt til nye produkter  i hundeustyr

Enjoy!