17. des, 2011

Valpene kom til verden tidlig på morgenen 12 Desember!

Endelig er pc-en tilbake slik at jeg kan fortelle dere alt som er skjedd og legge ut bilder og film :D

Schenda gikk opp og ned i temperatur som en jojo fredag, lørdag og søndagen. Hun begynte å grave og pæse litt men det kom liksom ikke skikkelig i gang. Vi var hos dyrlegen der vi fikk rie fremkallende sprøyter og kalk. Vi tok også røngten  for å sjekke hvor mange valper det var (itillfelle keisersnitt så er det lurt med røngten slik at man vet hvor mange fødselshjelpere man trenger)og UL for å forsikre om at det fremdeles var godt med liv.

På røngten telte han fem valper og på UL så vi flotte bankende hjerter.

Jeg fikk med meg sprøyter og reiste hjem for å fortsette ventetiden med beskjed om å ringe om noen timer om det ikke var forandringer. Det ble det ikke og vi reiste på nytt til vet for å sjekke henne innvending. Etter flere undersøkelser så ble vi enige om å reise hjem på nytt og planla keisersnitt dagen etter om ikke det var noen tegn til forandringer. Da vi var ferdig hos dyrlegen så var klokka 7 på kvelden, og da hun satt seg for å tisse utenfor vet kontoret kom det ut masse slim, og hun gravde også en del i buret sitt på vei hjem.

Hele natt til Mandag peste hun mer og mer og byttet på å trave rundt på gulvet, grave i kassa og i sofaen og det å ligge hos meg mens jeg strøk henne over mage og rygg.

05.50 begynte hun å trykke og da jeg flyttet henne ned fra sofaen kom vannblæren til synet i kjønnsåpningen. "Vannet gikk" 06.10 og 06.30 var første valpen født :

06.30  ei tispe på 310g

06.58  en hanne 320g

07.14  en hanne 125g

07.32  ei tispe  210g

07.52  en hanne 200g

Valp nummer 3 døde desverre hos dyrlegen :(  Han veide bare 125g , men sugde likevel de første timene. Han hadde masse fostervann i lungene sine som gjorde at det bare var snakk om tid, og det i tillegg til ett uferdig hjerte ble for mye for den lille gutten.  Syns det var veldig trist men det er også slikt som kan skje, så jeg prøver å fokusere og glede meg over de flotte valpene som fremdeles er her.

Skal legge inn flere bilder nr jeg får tid i løpet av dagen, imellom tiden får dere kose dere med de to filmene dere finner her på siden.

Enjoy :D