25. nov, 2011

Schenda 7 uker drektig (dag 48)

Schenda:

Tenk at det allerede har gått en uke sidens sist og at det nå "bare" er 2 uker igjen :D

Jeg må  si at dagene har gått overraskende fort men likevel så alt for sakte ;)

Uken som har gått har vært fyllt med drama og lettelser.

En kveld når hun skulle reise seg etter å ha sovet en stund begynte hun å pipe og kunne mer eller mindre ikke gå på bakbeina sine! De var stive og rare og hun gikk mer på frembeina enn bakbeina.

Da jeg mens dette skjedde snakket med Schendas oppdretter Torild pr telefon så ble det veldig naturlig å søke råd og støtte fra henne. Hun anbefalte meg å ta med meg schenda på en liten tur ut. Etter ett lite stykke løsnet det seg noe i beina men hun gikk veldig sakte og var apsolutt ikke seg selv, og da hun satte seg for å gå på do stod spruten ut av rompa på henne. En kraftig diare var ett faktum :(

Jeg ringte Torild som avtalt da jeg etter ca 15 min kom inn igjen og da hun hørte om diaren så var det den som bekymret henne mest. For det er apsolutt ikke bra for drektige, fødende eller tisper med små valper å ha diare! Etter råd fra Torild ble sambo sendt på butikken for å kjøpe Biola til den gravide.

Jeg kontaktet dyrlegen og bestemte i samråd med ham å følge henne nøye i løpet av natten og ta kontakt  igjen neste dag eller ved behov. jeg sjekket også fargen på gommene og temperatur som begge var helt normalt. Det er vel unødvendig å si at det ble en urolig natt med lite søvn for min del. Kvelden ble avsluttet med Biola og ingen kveldsmat på den lille ventende.

Dagen etter så var hun seg selv lik og om jeg ikke hadde sett henne kvelden før så hadde jeg aldri trodd det hadde skjedd! (Dyrlegen å jeg mente at etter en så dramatisk og rask tilfriskning at hun endten har ligget galt eller at en nerve er kommet i klem.)Frokosten ble kun en liten bolle med Biola med planer om å begynne å fore forsiktig igjen utover dagen, deretter gikk jeg å la meg igjen etter kun 2-3 timer med søvn. 

Jeg våknet av en rar skrapelyd fra kjøkkenet og gikk for å se hva dette var og fant Schenda sittende ved fòrdunken mens hun skrapte på den med labben sin (tydelig missfornøyd med dagens frokost) og plutselig satte hun i den merkeligste lyden jeg noen gang har hørt før, ihvertfall fra henne. Det var en mørk blanding av bjeff og hyl som kom helt nede  fra magen. Hun fikk da endelig fòret sitt med Biola over, mindre porsjoner enn hun er vandt til men fikk mat 3 ganger den dagen og det har jeg fortsatt med siden.

Ellers så sover den lille prinssessen mer og mer mens hun stadig strekker på  hele seg og grynter og stønner. Det er også blitt tyngre å  komme seg opp fra  ryggstillingen hun normalt sover i.

Diareen er helt over og hun er i toppform, selv om magen nå begynner å merkes for henne, den er ikke blitt så myestørre i bredde men ser helt klart mindreklaring mellom bakken ogmagene når hunstår oppreist.

Valpene:

45 dager drektig. Nå synes hundens skarpeste sans snuten. I valpens snute finnes et stort antall nerveceller som registrerer lukt. Nesten 200 millioner luktreseptorer er allerede utviklet i snuten. Mennesket har i gjennomsnitt 5 millioner. Valpen kan nå registrere en kjemisk samensetning som er 100 ganger svakere enn det et menneske kan registrere

 

I løpet av denne uken vokser håret/pelsen ut, forbeiningen i knoklene har kommet så langt at man fra 49. dag kan se forstrene på røntgenbilder.

 

Poter og tredeputer er ferdige, forstrene ser ut som ferdige valper. Fra nå av skal de bare bli større, de kan ennå ikke leve utenfor livmoren. Et 50 dager gammelt foster er ca 107 mm langt og har begynt å se ut som en valp med pels på. Ved 55 dager er fosteret hele 144 mm langt - så det dobler størrelsen sin nå den kommende uken. Det er en superrask utvikling nå de to siste ukene.

 Flere bilder avden gravidekan sees i albumet :D