19. nov, 2011

Schenda 6uker drektig (42dager)

Bilde:SKJEMATISK FRAMSTILLING AV UTVIKLINGEN AV DEN DREKTIGE UTERUS HOS HUND. CA 3 UKERS DREKTIGHET (A), 4 UKER (B), 5 UKER (C) OG 6 UKER (D

Schenda:

Da er 2/3 av drektigheten over og det er kun 3 "små" uker igjen til termin/fødsel.

Schenda fortsetter med å vokse og spiser greit, men er ikke like "glups" som sist, så jeg vurderer å supplisere med V&H slik at jeg er sikker på at hun får i seg nok. Det er ingen tegn på at hun får i seg for lite mat så muligheten for at jeg bare er litt "hysterisk" er stor ;) Hun vokser som sagt og er selv i vanelig hold.

Hun sover mer og stønner mye når hun sover og har også begynt å snorke...ja du leste riktig... på det værste så snorker hun som en voksen mann🙃. Da jeg snakket om det med min sambo så fikk jeg bare slengt i trynet at det gjorde jeg også da jeg var gravid..he,he..

Skal veie henne i løpet av uka bare for å se hvor mye hun har lagt på seg.

Jeg har også denne uka bestemt meg for å ikke røngte henne før fødsel, da jeg mener at ikke alle drektige tisper bør gjøre dette. Om det er stor usikkerhet om hun faktisk er tom etter fødselen så blir det selvfølgelig vurdert/gjort da.

 

Valpene:

Hundeembryoet er nå et foster. Det er på størrelse med en billiardkule. De større musklene er velutviklede og fosteret rører på seg. "Overlevelsesmusklene" som er i beina og i kjevene utvikles raskere enn andre muskler. Leddene må også holdes beveglige under utviklingen. Hvis fostrene ikke rører på seg låser leddene seg.

Ørene er tydlige, og det indre øret er dannet. Hundens øre er mye mer avansert enn et menneskeøre. Hundens øreganger er tette, men når den er voksen vil den kunne høre lyder som mennesker ikke kan oppfatte.

Øyelokkene er sammenvokste, fordi valpen skiller ut stoff i fostervannet som ville skade valpens øyne dersom disse var åpne. Selv om morkaken fjerner avfall, fungerer valpens nyrer.

I begynnelsen av denne uka skilles alle tær, og i slutten av uka dannes klørne. Nå forlater fosterets tarmsystem navlestrengen og finner sin endelige plass i bukhulen. De ytre kjønnsorganer begynner å forandre seg til hunn- og hannkjønnsorganer. Værhårene som i forrige uke ble anlagt, vokser ut.

Når fosteret er 40 dager åpner valpen munnen og tungen kommer ut som om den peser. Pesing er livsviktig for hunden, i og med at den har så få svettekjertler til å regulere kropsvarmen.

 

Stående magebilder av Schenda vil komme i løpet av dagen eller formiddagen i morgen. Bildene blir lagt i albummet : Foto: Paring-Fødsel.