25. apr, 2017

Mokka fra dag 35 til dag 43

Mokka er for tiden i stor form og spiser som en hest, noe som ikke er så merkelig med tanke på hennes stadig voksende mage og dens innhold. Hun spiser godt over en kilo mat i døgnet fordelt på kvalitets tørrfor og Vom og Hundemat. Hun får også litt "hjemmelaget" mat og rent kjøtt som går ned på høykant. 

Hun kan også finne på og forsøke å overbevise oss om at i dag har vi helt glemt å gi henne mat når kvelden kommer.  Noe vi selvsagt ikke har....

Fosteret er nå ca 7 cm langt og vil begynne å få pels i slutten av denne og begynnelsen av neste uke. I løpet av den kommende uken vil kroppsbehåringen vokse ut, og fargemarkeringer vil kunne ses. Labbene og tredeputene er nå ferdig utviklet. Fosteret likner nå den ferdige valpen, men kan ikke overleve utenfor livmoren. Fra dette tidspunket er det bare størrelsen som forandres. Forbening i beina er nå kommet så langt at man fra dag 49 kan se fosterne på røntgenbilder. Det er nå for første gang i drektigheten mulig å se fosterbevegelser. Tispas buk vil i de fleste tilfeller være betydelig større, og melkeproduksjonen har startet.

Vi vil i løpet av uka sette opp valpekassen og begynne tilvendingen av den. 
Regner med at vi neste uke også vil ta et røngten bilde og forhåpentligvis få en litt bedre pekepinn på hvor mange som skjuler seg der inne.